pühapäev, 22. juuni 2008

Venemaa aasta?

Minul kui kaugeltki mitte jalgpallispetsialistil, vaid lihtsalt profaansel huvilisel tekkis juba nädalapäevad tagasi kahtlus, et EMi finaalis katsuvad omavahel rammu Saksamaa ja Venemaa. Kui eile veel võis arvata, et üks potsentsiaalne finalist on ka Holland (kelle poolt minagi otseloomulikult olin, sest mul on Hollandis häid sõpru), siis täna me juba teame, et oranžid pidid pillid kotti panema.
Mul on kahtlane tunne, et sel aastal võib võita Venemaa. Poolfinaalis Türgit võita pole Saksamaale kindlasti mingi probleem. Tundub, et nii kui Medvedjev "võimule" sai, on hakanud sellel riigil hästi minema. Kõigepealt võitsid nad esmakordselt elus Eurovisiooni ja nüüd on tänu hollandlasest kuldsõrmele neil jalgpalliski hästi hakanud minema. On vist Venemaa aasta. Kui Eesti võitis Eurovisiooni, hakkas ka ju kohe riburada olümpiavõite tulema.

3 kommentaari:

konnula contra ütles ...

Peab küll täpsustama, et poolfinaalis mängib Türgi Saksamaaga.

Aga Venemaa triumfiaasta ei ole sugugi vaid Eurovisiooniga piirdunud. Just sel aastal võitis Venemaa 15-aastase vaheaja järel jäähoki MM-i, mis on venelaste jaoks väga tähtis ala.

Jalgpalli UEFA karikas, mille võitis sel aastal Peterburi Zeniit, jääb küll Meistrite Liiga varju, aga koosseis ei ole seal sugugi nõrk, näiteks poolfinaalis hävitas Zeniit väga kuulsa Müncheni Bayerni (1:1 ja 4:0 olid minu mäletamist mööda mängud.
Oluline märkida, et Vene meeskond võidab jalgpalli eurokarikaid üliharva.


Kõik kolm asja toimusid vist maikuus.

Elina A. ütles ...

Mõtlesin muidugi Saksamaad Türgiga võistlemas, aga panin kogemata Venemaa.
Nagu Sinu infolisandustest võib järeldada, on tõesti Venemaa aasta. Näis, kes siis jp võidab.

konnula contra ütles ...

Aruteludes selgus veel üks spordivõit möödunud sügisest - Venemaa võitis ka korvpalli EMi. Minu mäletamist mööda nad üllatasid finaalis hispaanlasi.