reede, 7. märts 2008

Savikäkid

Ahjust on väljunud järjekordne hulk savikäkke. Mõni neist on tõesti käkk, olgem ausad.
See kohviubadega kruus on tehtud kiirustades. Sellegipoolest sai üllatavalt normaalne asi. Sang ja oad on mustast savist. Kogu kruus on käinud läbipaistva glasuuri alt läbi ning glasuur on mustale savile andnud hõbedase helgi.
Vutimunade, trühvlite vms alus. Hästi kiiresti tehtud, oleks saanud paremini.
Kaks kaussi, üks koledam kui teine. Avastasin, et mulle need kolm värvi koos teps mitte ei meeldi. Võtsin need koledused köögis kasutusele, kuid paari päeva pärast hakkas neid vaadates nii vastik, et peitsin kappi ära.
No mis käkk see selline on? Ühe sellise tegemine võtab aega 5 minutit ja eks tulemus ole ka vastav. Ja see must savi, mida siin kasutatud on, määrib hirmsasti. Pealegi avastasin, et see must savi ei meeldi mulle ilma glasuurimata kohe üldse - tegu on üsna suureteralise šamottsaviga. Glasuuri all jääb ta seevastu õnneks efektne.
See kauss on küljelt vaadates isegi kena, kuid kasutada ei taha.
Kell punasest savist, glasuurimata. Tegelikult oleks ma tahtnud siia oliivikarva glasuuri peale, aga no mis teha, ei saanud ise juures olla, kui ahju läks. Teine, mustast savist kell tuli veel kehvem välja, osad numbrid kukkusid ka küljest. Üritan peagi uusi kellasid teha.
Seebialus valgest savist, loodusliku glasuuri all.

Kommentaare ei ole: