neljapäev, 2. juuli 2009

Boikott ilmajaamale!


Mäletan juba varasest lapsepõlvest, kuidas Urmas Ott õhtul AK-s teatas, et homme sajab lausvihma, kuid järgmine päev oli niivõrd päikseline, et me läksime kogu lasteaiaga Võsu randa.
Rohkem kui 20 aastat hiljem ei ole ilmateate usaldusväärsus mitte grammigi paranenud. Eile ütles AK ilmaneiu veendunult, et homme ehk siis täna tuleb mõnus rannailm. Paraku aga äratas mind hommikul pekslev vihm vastu aknaid ja müristamine. Praegu on sooja kõigest 16 kraadi. Plaan oli minna täna randa, kuid võta näpust.
Nali on veel see, et esmaspäeval sai räägitud, et mõelda vaid, juba reedeks lubas ilmateade vihma. Tegelikult aga tuli tohutu vihm alla juba teisipäeval.
Mööda panevad nii ilmaennustajad kui ka riiklikult doteeritav ilmajaam. Mu äi tegeleb ilmaennustamisega. Hiljuti kordas Kanal 2 tema kuuajatagust kuiva ilma lubanud ennustust ning sinna kõrvale siis seda, mis tegelikult toimus ehk suuri vihmasadusid ja mõningaid üleujutusi. Kõik see kokku paistis vanainimese mõnitamisena. Seda aga küll Kanal 2 tähele ei pane, et nende ilmaneiud kostitavad vaatajaid samuti päevast päeva valeinformatsiooniga. Kui ilmaennustajad ennustavad täiesti tasuta, siis ilmateatajad saavad oma "töö" eest palka.
Lõpetagem ükskord see rahva lollitamine!

3 kommentaari:

konnula contra ütles ...

jehee, me proovisime alguses ilmateate järgi heina teha, aga nüüd oleme läinud parem äraarvamise peale. Laupäevaks lubab ilm.ee terveks päevaks heinailma, näis siis. Lootus ikka jääb, et lõpuks midagi täppi läheb. Kui reedel ei saja, on muidugi tore, aga lubab, et umbes 9-15 on sajuilm.

Elina A. ütles ...

Heinategijatest on tõesti kahju. Praegu juba niidetud hein ju puha mädaneb.

konnula contra ütles ...

hurraa!
vastupidiselt ennustatule ei tulnud laupäeval tilkagi vihma, ja praegu mahaniidetu sai kõik kuivana küüni
see pole muidugi selleks aastaks veel kõik