neljapäev, 20. mai 2010

Uue-Antsla liikluslinnak - uus turismiobjekt Võrumaal

Eile käisin Võrumaal Urvaste vallas asuva liikluslinnaku avamisel. Linnak on ehitatud Uue-Antsla rahvamaja vahetus läheduses paiknevasse vanasse sigalasse - Võru poolt tulles jääb see vasakut kätt.
Liikluslinnakuhoone kõrvalväljak on ette valmistatud murutraktoriralliks. Linnakus sees aga on täiskasvanutele omad ja lastele omad autod. Esialgu puuduvad autodel veel pidurid.
Liikluslinnaku lõi Uhtjärve Ürgoru Nõiariigi peremees Aivo Värton koos oma perega. Nõiariigist jääb liikluslinnak vähem kui 3 km kaugusele, Urvaste valla teise olulise turismiatraktsioonini on linnakust umbes 7 km. Samasse tsooni jääb ka Tamme-Lauri tamm.
Linnaku avamisele oli kutsutud auväärne seltskond, kellest kõige tähtsam kindlasti siseminister Marko Pomerants. Üritust juhtis Urvaste oma mees Contra, kes otseloomulikult luges ka paar päevakajalist luuletust. 
Täpsem info liikluslinnaku kohta asub siin: Liikluslinn
Tähele tasub panna, et peale kõige muu on liikluslinnakus olemas ka kohvik, kuhu tuuakse toit Nõiariigist. Nõiariik on vaieldamatult üks parimaid sööke pakkuv ettevõtte Võrumaal.
Urvaste kuulsaim isik poeet Contra koos vanema poja Herbertiga.

Vasakult: Lõuna politseiprefektuuri piirkondliku politseitöö talituse juht Tiit Allik, siseminister Marko Pomerants, Võru politseijaoskonna vanemkomissar Tauno Klaar ja Võru maavanema kt Anti Allas.
Alumisel fotol  Pokumaa pomo Ena Drenkhan

Antsla vallavanem ja Võrumaa omavalitsuste liidu juht Tiit Tõnts kihutab tähtsat telefonikõnet pidama.







Vasakul liikluslinnaku linnapea Aivo Värton ja paremal ETV Lõuna-Eesti korrespondent Ragnar Kond.



Reporterid Inno ja Irja Tähismaa



Pomerants







Huvitav, kas miks jäid politseiametnikud just bensuka juurde juttu puhuma?

Rahvas siseneb diskoteeki, kus muusika eest vastutab Sky Plus.



Urvaste vallavanem Riho Roon teeb katset võidusõit võita.

Võru maavanema kt Anti Allas pojaga.

Kommentaare ei ole: