teisipäev, 27. november 2007

Kes tunnistab end halliks hiireks?


Eilsetest arvamusavaldustest selgus, et on palju naisi, kes pole oma koju kodustanud ühtegi küünelakipudelit, kuid muuhulgas toonitasid paljud, et hallid ja hiirekesed nad kindlasti pole.
Ometi me kõik teame, et inimesed, keda võib pidada hallideks hiirteks, täiesti eksisteerivad. Kui hästi läbi mõtleme, siis teab igaüks meist mõnda nimetada.
Küsimus on aga selles, kas leidub ka mõnda inimest, kes oleks nõus tunnistama iseennast halliks hiireks või vähemalt halliks.
Kui ma hakkan nüüd täpsemalt mõtlema nende hallide (hiirte) peale, keda mina tean, siis olen täiesti veendunud, et nemad ise küll ennast hallhiirteks ei peaks. Ja kui ka järele mõtlen, siis tõepoolest, on neil vahel seljas olnud üht-teist värvilistki, hoolimata sellest, et näiteks talvemantlid, kotid, saapad jms on neil alati musta värv ning põhiriietus koosneb mustast ja hallist.
Ja siis veel üks küsimus: kas on inimest, kes ise ennast igavaks peab?
Ja kas leidub inimest, kes oleks nõus tunnistama, et ta on ebaintelligentne (siinkohal ei pea ma silmas neid, kes on oma elus juba nii palju tarkusi omandanud, et mõistavad, kui vähe teadmisi neil tegelikult on)?

9 kommentaari:

Andreas Prausen ütles ...

Tunnistan ennast halliks... kardinaliks. :-D

Et kas saaks korraldada nii, et kõik need piigad, kes eilse posti kommentaarides kirjutasid, kuidas neil pole ühtegi küünelakki, huulepulka, juuksevärvi jms - kuid on sellest hoolimata kuumad tibid (loe: pole hallid hiired) - postitaksid ka oma pildid? Noh, et kõrvaltvaatajad saaksid objektiivselt hiirelike omaduste olemasolu või puudumist hinnata.
;-)

P.S. vajadusel tunnistan end ka ebaintelligentseks. Selle eest, et mul üldse selline ketserlik mõte tekkis. :-D

v. ütles ...

Tunnistan end halliks hiireks, hoolimata sellest, et mul on kodus vähemalt kümme potsikut küünelakki ja värvilisi riideid ka. Hallus, küünelakk ja riidevärv pole omavahel mo meelest kuigivõrd seotud. :-D

Ja ennast tunnistan halliks hiireks sellepärast, et hall on üks mo lemmikvärvidest, lisaks 90% päevadest ma lihtsalt ei viitsi välimusse panustada ja hajun üsna heameelega seinaga samaväärseks...

mermaid ütles ...

Ma vaatan, et see hiireteema ei anna sulle ikka rahu :D

Mutt ütles ...

Kas igav ja "hall" inimene paistab kohe väljast kätte?
Must on muideks värv, mida kannab valdav osa metal-tsikkidest. Kas nemad on hallid hiirekesed?
Samuti on must meie talve, sügise ja kevade juures vaieldamatult praktiliseim värv.
Arvan, et esiteks on hiire-olemus kinni rohkem inimese sisemuses, välimust on lihtne moodi järgides "huvitavaks teha". Teiseks - üks ja sama inimene võib olla kahe erineva vaataja/inimese arvates kõige huvitavam ja kõige igavam korraga. Oleneb vaataja enda taustast ja väärtushinnangutest.

Pilt on mul blogis täitsa olemas, suisa mitu tükki. Nii halle kui ka värvilisi. Vastavalt maitsele :)

kiisu ütles ...

su maailm on liiga pisike. Kas sa siis tõesti ei ole märganud, et sagedamini kui välimus teeb halliks hiirekeseks loomus? Ükskõik kui punane, kui ikka sära ei ole, siis see ei aita. Jah. Tõesti, lilla küünelakk ka ei aita. Samas on mõni selline hall hiireke sügava ja huvitava hingeeluga inimene. See küünelaki teema on rumal ja lapsik sildistamine. Aga võibolla väikeses maakohas sobituvadki inimesed agaramalt stereotüüpidesse. Kui on inimesi rohkem on ka erinevusi rohkem ja nende suhtes ollakse ükskõiksemad või neid ei märgatagi.

Rents ütles ...

Minul on pilt kõrval olemas ja ise ma ennast halliks ei pea (aga samas värvin vahel ikka juukseid, ehk see aitab mul "normaalne" olla), kuigi kuumaks ka mitte. Aga vat seda tunnistan ma küll, et ma OLEN igav. Tõesti olen - kui mul on valida, kas minna välja või vaadata mehe kaisus telekat või tegeleda koertega, valin ma kaheksal juhul kümnest kas telekavaatamise, koertega tegelemise või mõne muu koduse värgi või tegelen ühega oma sajast kirjanduslikukst projektist. Lihtsalt ei viitsi enam IRL sotsiaalselt aktiivne olla (msnis küll suhtlen, jah), see aeg oli mul 15 aastaselt ära ja nüüd tunnen ise ka ennast vanana, sest ei viitsi midagi teha.

P.S. Sinu postitusest oli selles mõttes palju kasu, et see andis sulle mõtte luua see küsitlus, mis omakorda andis meile teadmise, et pea mitte keegi (vähemalt mitte ükski selle blogi lugeja) ei valgenda veel iga kuu hambaid. Vähemalt see hullus on meist veel kaugemale jäänud. Ma olen mitu korda mõelnud, et see on nii alatu, et kõik kuulsused valgendavad oma hambaid ja siis need, kellel tegelikult on normaalset (=mitte nii säravvalget) värvi kikud, peavad end alaväärsena tundma - hambavärv ongi vist mu ainuke kompleks, aga põhimõtte pärast ei valgenda kah. :)

Unknown ütles ...

Kuidas sõrmikud edenevad?

Elina A. ütles ...

Üks sõrmik on valmis, aga kõige ilusam see pole. Peenemast lõngast saaks kindlasti ilusam.
Aga muidu pole sõrmiku kudumises midagi keerulist.

Morgie ütles ...

erakordselt rumal on jaotada kogu naismass vaid kaheks äärmuseks - hallid hiired ja kuumad tibid.
nende kahe äärmuse vahele jääb terve hulk väga erinevaid naisi.


hiirelik on minu meelest selline inimene, kes kardab ennast näidata, kardab seisukohta omada ja väljendada, püüab maailmas võimalikult vähe ruumi võtta. Tunnen selliseid väga vähe, ehk üks-kaks sajast.
Kusjuures üks selline kasutab ka küünelakki. Küünelakk ei tee mitte kuradima kellestki mittehalli mittehiirt, see on täiesti irrelevantne