kolmapäev, 23. mai 2007

Kas Tivolis sai neljapäeval inimene tõesti surmavalt vigastada?

Viibin endiselt Rakveres. Täna sai külastatud üht inimest, kelle juures oli veel üks inimene. Loomulikult tuli juttu ka Tivoli õnnetusest - kus Rakveres sellest praegu ei räägitaks? Ja siis ütles see viimasena nimetatud inimene, et aga vaadake, see mis toimus neljapäeval Tivolis, on täiesti maha vaikitud.
Tal olevat üks sugulane politseis, kes rääkis, et neljapäeval kukkus Tivolis ühelt karussellilt katkiste kinnitusrihmade tõttu alla üks inimene, kes olevat kohe koomasse langenud. Vigastatu olevat seejärel kiirabiga Tallinnasse viidud ja seal olevat ta esmaspäeval (võin päevaga eksida) surnud.
Ma ei tea, kas uskuda seda juttu või mitte. See inimene aga kinnitas, et see on kindlasti tõsi. Et hukkunute omaksed olevat korralikult kinnimakstud ja nad ei teinud lihtsalt politseile avaldust. Eesti on ju selline riik, et kui avaldust ei esita, siis polegi nagu midagi toimunud (välja arvatud teatud rängad juhud).
See inimene rääkis veel, et tal üks tuttav eelmisel aastal töötas Tivolis. Ja pärast seda, kui ta nägi, kui ebaturvaline seal kõik on, ei lähe ta sinna ise enam kunagi ega luba ka oma lapsi.
Uskuda või mitte, ei teagi. Tahaks rohkem selgust. Kui see asi on tõsi, siis loodetavasti uurib meie ajakirjandus selle siiski välja. Kuulsin ka, et Tivoli tuur on praeguseks peatatud tehnilise järelevalve inspektsiooni poolt.

4 kommentaari:

Merle ütles ...

Tegelikult on mul äärmiselt hea meel, et hetkel Tivoli tuur peatatud on ja asja uuritakse. (kurb muidugi, et s e l l i s e l ajendil, aga nii ta siin täielises vabariigis juba kord on). Sest meie pere suurematele on Tivoli oluline ahvatlus, aga mulle pole see kunagi meeldinud. Just sellepärast, et atraktsioonid on vanad ja koledad, personal, kes seal töötab absoluutselt ebaprofessionaalne, lisaks maksab see veel raha ja mitte vähe. Ja lastele on äärmiselt raske selgeks teha, miks mitte minna, enamikel aastatel olen ma siiski alla andnud ja me oleme seal käinud (vist eelmine suvi jäi õnnekombel vahele, kuna ei pannud tähele, millal Tivoli Tartus oli) ja igal aastal aina rohkem pettunud. Mina mõistagi, lastele läheb see kirevus ja lärm endiselt peale. Ma salamisi loodan, et Tivoli tuur ära keelatakse ...

Ingrid ütles ...

Ma ei usu, et see surmalugu tõsi on.
Lihtsalt kerkis esile üks vana lugu, kus tütarlaps sai Tivoli peatrauma (fotogi lehes!) ja pole tänini oma peavaludest lahti saanud ja Tivoli pole mingit kahjutasu nõustunud välja maksma.
Surmajuhtumit poleks varjatud. Siin ei aita kinnimaksmised ja vaikimispalved.

Anonüümne ütles ...

See on linnalaegend, muud ei midagi. Kellegi surma või vigastadasaamist nii avalikult üritusel kui Tivoli eisaa meie telefonikamerate ajastul nii vaikselt lihtsalt toimuda. Keegi ikka pilti teeb.

Elina A. ütles ...

Raske uskuda niimoodi on seda tõesti, eks ole. Tõrgun ka ise seda uskumast, kuid mind hämmastas see, kui kindlameelsest see inimene seda asja väitis. Kavatsen välja uurida igal juhul, kas neljapäeval tuli Tivolist päästeametisse kutse.
Sellest vigastada saanud tüdrukust Viljandis rääkis see inimene eraldi teemana.