esmaspäev, 18. juuni 2007

Ka YouTube võib osutuda ohtlikuks


Tänane Svenska Daglbadet hoiatab, et nüüdsest võib oma arvutisse saada viiruse ka YouTube'ist. See pidi siis juhtuma muidugi nüüd, kui ma ise avastasin selle võimalused enda jaoks. Siiski kirjutatakse, et viirust pole saadud mitte oma filmi üles laadides, vaid mingisugust joonisfilmi alla laadides. Eelmisel nädalal ründas maskviirus YT kaudu mitmeid arvuteid. Maskviirus tähendab seda, nagu ma aru saan, et viirusetõrjevahendid ei tunne viirust ära, viirus ise blokeerib viirusetõrjet.
Sama SvD artikkel toob välja ka fakti, et mullu rünnati interneti teel 300 rootslase pangakontot. Kõige rünnatavamad on olnud Nordea panga kontod ning see on pangale maksma läinud juba üle 10 miljoni Rootsi krooni.
Siinkohal tekib minul küsimus, et kas varsti on kõige ohutum teha pangatehinguid jälle pangakontoris ning rahavarusid säilitada esiemade kombel sukasääres?
Üha raskem on oma arvutit viiruse eest kaitsta, sest viiruste loojad on viirusetõrjeprogrammide väljatöötajatest alati sammu võrra ees.
Enda ja oma arvuti kaitsmiseks soovitatakse oma arvutisse tõmmata vaid usaldusväärseid faile. Samuti soovitatakse muretseda, kel veel pole, selline tõrjeprogramm JA tulemüür, mida uuendad ise pidevalt. Ära ava tundmatuid meile, mis sisaldavad linke. Kõike vajalikku säilita igaks juhuks ka mujal kui üksnes oma arvutis.

2 kommentaari:

Liana ütles ...

Aga lihtsalt videode vaatamine?

Elina A. ütles ...

Selle kohta pole artiklis midagi öeldud, mis tähendab lihtsalt videote vaatamine kaasa võib tuua. Jutt on alla laadimisest, mida iganes see tähendab.